Na hersenletsel kunnen mensen op verschillende gebieden problemen ervaren. Zo kunt u problemen met het denken ervaren. Deze problemen worden ook wel cognitieve klachten of stoornissen genoemd. Veel voorkomende cognitieve klachten zijn problemen met het geheugen en de concentratie. Ook het verwerken van (grote hoeveelheden) informatie kan lastig zijn. Daarnaast kunnen problemen met het plannen en uitvoeren van activiteiten ontstaan, zoals bijvoorbeeld bij het regelen van een verjaardagsfeestje. Ook kunnen er problemen zijn in het lichaam. U kunt last hebben van moeilijkere coördinatie aan één zijde van uw lichaam of het kan lastiger zijn om uw balans te houden.
Daarnaast kunnen er veranderingen plaatsvinden in uw gevoelens of gedrag. Mogelijk hebt u een korter lontje dan voorheen of bent u sneller emotioneel geraakt. Op al deze gebieden kan hersenletsel invloed hebben. Activiteiten kosten u daardoor meer energie en u kunt eerder vermoeid raken. We noemen dit ‘beperkte belastbaarheid’.

Zou u graag meer inzicht willen krijgen in welke activiteiten u veel energie kosten en zou u uw activiteiten meer willen plannen en doseren op een dag? Meld u dan aan voor de trainingsmodule “Vermoeidheid na NAH, wat nu?”

De trainingsmodule  duurt 6 weken, 1 x per week 1,5 uur. Thema’s die aan de orde komen zijn: Informatie over relatie NAH en vermoeidheid; informatie over verschillende soorten activiteiten en vermoeidheid; huiswerkopdrachten met betrekking tot daginvulling en vermoeidheid; oefeningen om inzicht te krijgen in copingstijlen.

Bij voldoende belangstelling start deze trainingsmodule op maandag 7 oktober om 15:30 – 17:00 uur.

Trainingsmodule “ Vermoeidheid na NAH, wat nu?”

Start                    : 7 oktober

Dag                      : Maandagmiddag

Tijd                     : 15:30 – 17:00 uur

Locatie                : Praktijk Coenen Fysiotherapie, de Berkenheg 33, 5561 CA Riethoven.

Kosten                : vergoed uit de aanvullende verzekering of € 180,-

Telefoon             : 040-2076620

Aanmelden       : aanmeldformulier op www.coenenfysiotherapie.nl of info@coenenfysiotherapie.nl

Onder het kopje ‘Presentaties’ kunt u nog twee powerpoints bekijken met informatie rondom een beroerte en de neurorevalidatie in de eerste lijn.

-->