Sounder Sleep methode
De Sounder Sleep methode is in 1999 ontwikkelt door Michael Krugman. Hij ontdekte dat bepaalde kleine langzame bewegingen die herhaald uitgevoerd worden, ons van een actieve alerte staat van bewustzijn kunnen brengen naar een rustige ontspannen manier van zijn. Als we dan ontspannen zijn en slaap nodig hebben, dan vallen we ook in slaap.
Het Sounder Sleep systeem gaat uit van 2 tegengestelde neurologische principes: excitatie en inhibitie of te wel stimulering en onderdrukking. In slaap vallen is een proces waarbij de balans tussen stimulering en onderdrukking uit slaat naar de kant van de onderdrukking. Hierdoor vertragen de hersenactiviteiten, de denkprocessen en het stofwisseling systeem en wordt het hele lichaam rustig. Dit is een natuurlijk proces waardoor we inslaap vallen.
Elke beweging die we maken heeft een exciterende en inhiberende invloed op onze hersenen. Grote krachtige bewegingen zorgen voor veel excitatie en weinig inhibitie, terwijl kleine zachte bewegingen zorgen voor meer inhibitie dan excitatie. Het basisprincipe van Sounder Sleep is dat we kleine, langzame, zachte bewegingen van het lichaam bewust kunnen gebruiken om de inhibitie te stimuleren.
Het Sounder Sleep systeem is gebaseerd op 2 sporen: het dagprogramma Day Tammerstm waarin het omgaan met stress en spanningen centraal staat en het nachtprogramma Night Tammerstm met daarin oefeningen voor in bed en voor de momenten dat je ongewild wakker bent geworden.
Elke mens heeft zijn eigen ritme en manier van omgaan met slapen, daarom maakt fysiotherapeut Paco Leijdsman samen met u een op maat gemaakt behandelplan.
Een voorbeeld van een oefening voor overdag is te vinden op http://soundersleep.com/minimove.php (Engelstalig).

Reactie van een deelnemer:
‘Het systeem werkt zo goed dat ik tijdens het aanleren van de oefeningen regelmatig in slaap ben gevallen’.

Zoekt u informatie over slapen, kijk dan eens naar de uitzending ‘Heel Nederland slaapt’

http://www.omroepmax.nl/heel-nederland-slaapt/uitzending/tv/heel-nederland-slaapt-woensdag-2-november-2016/